Kickstart my January!

I flera dagar har jag tänkt skriva ett blogginlägg, men … Dagarna bara flyger iväg!

I dag är det exakt två veckor (bara två(!!!) veckor!!) kvar tills ljudboken av ”I rättvisans blod” släpps!
Så otroligt märkligt, mäktigt och en helt underbar känsla!

Tidigare har jag inte funderat så mycket på släppet av ljudboken. Jag har bara mer känt att ”jamen, det blir i januari det …”. Punkt.
I och med att det är en digital ljudbok, har jag ju inget ”fysiskt” att hålla i, så som jag hade med pappersboken.
Men nu börjar faktiskt släppet av ljudboken ge sig tillkänna. Och ja, jag är faktiskt lite nervös, exalterad, spänd, förväntansfull … (ja, ni fattar!).

… För vet ni vad?
Som bäst håller jag faktiskt på att lyssna på ljudboken!! GAAAH!!!
Personligen hade jag inte tänkt kräva att få lyssna på ljudboken i förväg, ifall jag inte skulle ha erbjudits möjligheten. Jag tänker att det är nåt jag överlåter helt och hållet till förlaget, för de kan det där med ljudböcker. Något jag inte kan. Men eftersom förlaget erbjöd möjligheten ville jag ju självklart mer än gärna lyssna på den.

… Och om jag är nöjd? OOOJA!
Jag är så sjukt nöjd (– fast det är säkert alla som ger ut en bok/ljudbok?!)! Visst hade jag stora förväntningar på Anja Lundqvist redan när jag valde henne som inläsare, men att hon skulle göra det så fenomenalt hade jag aldrig kunnat föreställa mig!
Varför jag valde just Anja som inläsare är för att jag gillar hennes röst; mystiken, djupet i rösten och hur hon tolkar texter. Jag tycker helt enkelt att hon är behaglig att lyssna till. Men att hon dessutom skulle göra en sån otrolig tolkning av karaktärerna hade jag aldrig kunnat föreställa mig!
Personligen tycker jag att det är viktigt att man hör skillnad på karaktärerna när de ”pratar” i en ljudbok, så man lätt kan hålla isär personerna, och det är verkligen nåt Anja har lyckats med.

Som sagt, om två veckor – tisdagen 26 januari –släpps ”I rättvisans blod” som digital ljudbok. Stay tuned!

I övrigt har jag två stycken författarframträdanden på G nu inom kort.
På torsdag ska jag till ett gymnasium och diskutera med studeranden. Det ska bli otroligt kul, spännande och i ärlighetens namn — kanske aningen nervöst också? Är väldigt spänd inför vilka frågor som kommer att komma. Kommer jag att lyckas svara någorlunda vettigt och förståeligt? Oavsett, otroligt kul att skolan är intresserad av att just jag besöker klassen – det tackar jag det ödmjukaste för!
Inkommande måndag har jag ett författarsamtal vid Nykarleby bibliotek. Det ska också bli otroligt roligt och spännande! Återstår bara att se hur många som får delta ”live” under kvällen, och hur många som kommer att hänga med i samtalet digitalt.
Kanske du önskar delta under författarkvällen vid Nykarleby bibliotek? Anmäl i så fall ditt deltagande direkt till Nykarleby bibliotek!

Annat som är på G då?
I förra veckan skulle jag påbörja bokföringen. Jag inledde projektet med inställningen ”det här fixar jag lätt. Hur svårt kan det vara att räkna ut momsen och deklarera – egentligen!?”.
När jag hade suttit och bläddrat och organiserat mina papper i ett par timmar, och under lika lång tid slitit mitt hår, blev jag påmind om kollegans tips – att man kan ju alltid anlita juristbyrån (som jag för övrigt jobbar på – jag har dock andra sysslor än just bokföring, vill jag tillägga!) för bokföringsuppdrag.
Så, sagt och gjort!
Jag vet ju ungefär hur kollegan, som jobbar som ekonom på byrån, vill ha sina papper, så jag ägnade tiden åt att ordna, sammanställa och sortera pappren så som jag antog att hon vill ha dem.
I går på eftermiddagen förde jag mapparna med pappren åt henne. Och känslan efteråt – när man både tagit beslutet om att överlåta uppdraget åt nån annan OCH har lagt ärendet i någon annans händer – GUD VILKEN LÄTTNAD, må jag säga!
Nu kan jag äntligen börja fokusera på mitt skrivande igen, utan att bokföring, tankar på bokföring eller press över att jag borde bokföra, stör mig!

I går printade jag för övrigt ut alla sidor som jag hittills har skrivit gällande manuset med arbetstiteln ”I Guds blod”.
Så nu är planen att jag ska återuppta skrivandet igen så fort mina författarframträdanden är avklarade. Hur väl jag lyckas återstår att se. Det är alltid en liten utmaning att ta sig tillbaka in i skrivzonen igen, när man har varit utanför alltför länge. Men det går! Det vet jag av tidigare erfarenhet.

Som avslutning vill jag uppmana er om att komma med förslag på vad jag ska blogga om!
Vad vill Ni läsa om i bloggen?

… och ja, förresten! Det får jag ju inte glömma att nämna:
JAG HAR EN UTLOTTNING PÅ MITT INSTAGRAMKONTO: @nilla.kjellsdotter och/eller FACEBOOK-KONTO: Nilla Kjellsdotter
(Utlottningen gäller två pappersböcker av ”I rättvisans blod”, samt ett presentkort till BookBeat – tre stycken vinnare dras, och som vinnare kan man alltså vinna ett av dessa! Utlottningen pågår t o m 26.1.2021. Lycka till!)

© Nilla Kjellsdotter

Publicerad av Nilla Kjellsdotter

Författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: