BOKSLÄPP I MORGON (21.10)!

Nu kan man lugnt säga att virrpannan går på högvarv!

I MORGON (21.10) ÄR DET ÄNTLIGEN DAGS FÖR BOKSLÄPP!

Känslan just nu är: nervös (förstås!), euforisk, förväntansfull, overklig, men också skrämmande.

Samtidigt som jag får lyckofjärilar i magen av tanken att läsare kommer fr o m i morgon ha möjlighet att ta del av min debutbok (jag har lovat mig själv att sluta kalla den för bebis …), skräms jag också av tanken.
Nu plötsligt kommer alla ha möjlighet att ta del av den historia jag burit på. Folk kommer att läsa och ha åsikter om det jag skrivit. Den är inte längre bara min berättelse. För alla som vill läsa kommer den att finnas tillgänlig.

Missförstå mig inte, jag vill bli läst! Jag vill att läsare ska följa min Mija Wadö; läsa om henne, hennes utredningar och följa hennes personliga utveckling genom seriens gång.
Men känslan är ändå så tudelad.
Jag har ju burit på den här historien under så många, många år och nu plötsligt är den ute. Tillgänglig för alla (som vill läsa, förstås!).
Mija är inte bara min längre. Och jag vill inte heller att hon ska vara det. Min förhoppning är ju såklart att Mija Wadö ska bli en karaktär som många vill ha i sin vardag, följa genom spännande lässtunder. Att Mija Wadö ska bli en känd karaktär för alla österbottniska deckarfantaster (yes, I dream big!).
Men vad händer om jag inte lyckas? Vad händer om folk inte gillar min Mija?

Som sagt, känslorna är tudelade just nu.
Och jag vet inte hur jag ska beskriva dem. Det är ju det här jag verkligen vill, har under så många år drömt om och verkligen kämpat för. Och nu är jag plötsligt här.
Fast det är väl kanske just det; att jag har drömt om det här under så lång tid och under de senaste åren verkligen kämpat för att nå hela vägen fram.

I ett försök att summera känslan:
Det kan väl kanske liknas lite med känslan man hade inför julafton medan man var barn. I flera månader före jul gick man och längtade och väntade. Månaderna till jul kändes som en evighet. Och när det väl var julafton kunde man inte riktigt ta dagen till sig, för man hade ju gått och väntat och längtat så länge innan. Och plötsligt var den bara där. Dagen D.

Skillnaden nu är att min bok kommer inte bara att finnas under en dag. Den kommer att finnas tillgänglig under lång tid framöver.

I januari blir det dessutom släpp av ljudboken. Då blir det en ny julafton. Ljudboken kommer dessutom att finnas tillgänglig under flera år (sju år, om jag inte minns fel? Jag vet, jag har verkligen koll …), vilket känns ännu mer overkligt och ”märkligt”.
Kommer någon att vilja lyssna? Och hur kommer det att kännas när jag hör en annan människa läsa in boken och tolka mina karaktärer (inte för att jag för en stund skulle överväga att göra det själv – det överlåter jag mer än gärna åt Anja Lundqvist!)?

På tal om ljudboken. Jag tycker att ni ska ta en titt på Lind & Co´s pinfärska vårkatalog för att kika på vilka godingar som är på kommande under våren:
Klicka här!

Pssst! Kikar ni lite extra noga bland titlarna som ges ut enbart som ljudbok kanske ni ser ett bekant omslag, som tillhör en österbottnisk författare …

Dags att summera dagens inlägg:
Boksläpp i morgon, pressinfo vid Gros (Vasa) i morgon kl. 11:00 (kom förbi och säg hej och/eller köp en signerad bok om du råkar vara i stan!), min bok finns nu som ljudbokstitel i vårkatalogen hos Lind & Co, i dag (tisdag) är det sista dagen att delta i utlottningen om ett signerat exemplar av I rättvisans blod på mina sociala medier och – jag börjar bli (surprise!) smått nervös!

I morgon släpps alltså min bok, vilket betyder att återförsäljare kommer att ha möjlighet att ta in den nu, MEN redan under morgondagen finns den att fås bland några välutvalda återförsäljare:

Livsmedel i Oravais, K-Market i Vörå, Herlers bokhandel i Nykarleby och hos Akademiska bokhandeln Gros i Vasa!
Och självklart kan man köpa den direkt av mig också (för i morgon får jag sälja den igen!).

Dessutom kan man redan nu reservera boken på Vörå och Nykarleby biblioteken (är dock rätt lång på den – enligt uppgifter ska det redan vara 11 st i kö till Vörå biblioteken och 4 st i kö till Nykarleby biblioteken).
I dag fick jag även en beställning på böckerna till Korsholms bibliotek, vilket betyder att den inom kort också dyker upp där.

På återseende!

© Nilla Kjellsdotter

Publicerad av Nilla Kjellsdotter

Författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: