Den som väntar på något gott – framflyttat boksläpp och flera inbokade författarkvällar.

Nu är det en och en halv vecka sedan jag senast bloggade, och mycket har hänt sedan dess. Både roliga och mindre roliga saker.

Vi kan börja med det mindre roliga. I mitt senaste blogginlägg skrev jag att den preliminära tiden för boksläpp är vecka 41. Jag kan nu meddela att den tidsplanen spricker.
MEN! En bok kommer det ju att bli oavsett! Det bara dröjer en till två veckor längre än vi hade trott. Så ingen panikartad fördröjning.
Och ni vet ju; ”Den som väntar på något gott …”

Det är väl egentligen den enda grejen som är på ”minussidan” bland händelser just nu, för i övrigt händer det en massa roligt!

I skrivande stund är jag inbokad till tre olika författarkvällar/-framträdanden, och flera är på G.
Två av kvällarna är redan utannonserade, så de kan jag pusha för.
Den ena är vid Oravais bibliotek onsdagen den 2.12 kl. 19:00 och den andra är vid Vörå huvudbibliotek onsdagen den 16.12 kl. 19:00.
Och vet ni vad?! Jag har fått veta att det redan börjat trilla in anmälningar!!
Så, är ni intresserade av att delta? Anmäl er!
Det finns bara ett begränsat antal platser nu i och med Covid-19.
(Under författarkvällarna kommer man också ha möjlighet att köpa böckerna.)

Annat roligt då?
Jag har fått beställning på böckerna till Oravais Livsmedel (byns K-butik)! Så roligt att den lokala butiken är så angelägen om att ta in boken. Det betyder mycket för mig, att de vill hjälpa en lokal författare som står i startgroparna med sitt författarskap.
Så fort den kommer till försäljning kommer ni att hitta den i butiken, lämpligt till farsdag och julafton!

Releasekaffe är också något jag planerar som bäst. Till en början tänkte jag slå på stort; hyra en större lokal och bjuda in massa folk, men på grund av alla Corona-restriktioner som ploppat upp på sistone har jag börjat tänka om.
Jag tänker att jag kör med releasekaffe hemmavid, bjuder in en lite mindre skara folk, och de som kommer – de kommer. (Och då förutsätter jag att man är frisk!)

Så vill du delta i mitt releasekaffe – tveka inte att höra av dig!
Kommentera eller ta kontakt via kontaktformuläret, så meddelar jag dag och tid när allt är spikat!

Det känns som om jag glömt att nämna någon rolig grej som har hänt och/eller är på G …?!
Som sagt, det händer grejer hela tiden, och författarskapet (som jag nu på riktigt vågat börja använda mig av) tar hela tiden nya steg framåt.

På tal om det borde jag påbörja redigeringen av del två, ”I hemlighetens blod” (arbetstitel), för nu har jag fått tillbaka manushögen från testläsarna.
Kan konstatera att jag har ett knepigt dilemma: ena testläsaren hade kommenterat slutet som ”Bra!” och en annan testläsare ansåg att det blev alldeles för långdraget. Själv är jag ”mitt emellan” i min åsikt. Hahah …
Men jag tycker att de två vitt skilda åsikterna från dessa två testläsare signalerar tydligt hur olika vi läsare är, i tycke och smak.
Det sköna i kråksången är i alla fall att jag har en tydlig bild av hur jag vill göra om slutet. För jag känner att det nog måste göras om till viss del. Fast om det kommer att hålla återstår att se.
Finns mycket som behöver skrivas om ställvis i del två. Men jag skulle verkligen .i.n.t.e. ha någon .l.u.s.t. .a.l.l.s. att gräva ner mig i del två, nu när jag är så på G med del tre.
Efter noggrant övervägande har jag kommit till att jag behöver tillåta mig att fortsätta med del tre ännu ett tag. Sedan kan jag ta itu med del två igen.

På tal om del tre borde jag sätta mig och skriva manus nu. Mitt mål är, som tidigare nämnt, 500 ord per dag (fem dagar per vecka), alternativt totalt 2.500 ord på en hel vecka.
Denna vecka ligger jag fortfarande efter med mitt skrivmål (saknas ca 1.000 ord för att jag ska ha uppnått minimi-målet). Har varit en ganska hektisk vecka, trots att jag till en början inte hade så mycket inplanerat. I början av veckan såg det faktiskt ut som om jag skulle ha gott om skrivtid, men … Icke sa Nicke!
Förra veckan var jag däremot rejält produktiv, och dubblade (nästan) veckans skrivmål. Knappt 5.000 ord och nästan 20 sidor. Det kändes göttigt!
I dagsläget har jag åstadkommit 47 sidor. Med andra ord är jag rätt långt på väg, fastän det känns som om jag inte kommer mig någonvart.

Stipendieansökningar är också något jag borde ta itu med innan månaden är slut. Har ett par stycken jag har siktat på att ansöka om denna månad. Om man blir beviljad något är en annan femma … Men det får man se då.
Söker man inget, blir man helt garanterat inte beviljat något!

Och ja, för att ännu nämna om ”plussidan”:
I morgon kväll är jag utbjuden på dejt. Så länge sedan sist – ser verkligen framemot det! För att inte tala om maten som kommer att serveras …
Och inom kort ska jag också iväg på en morsvila med en kompis. Så sent som i dag bokades hotellet. Något som är lika behövligt som dejt-kvällen (och som jag också ser framemot minst lika mycket!)!

Så jaa, just nu rullar livet på.
Eftersom jag, efter de senaste årens motgångar, har lite svårt att tro på medgångar när livet rullar på utan fadäser, bara inväntar jag en smärre katastrof nu.
Hur, när och vad katastrofen skulle bestå av har jag ingen aning om, men …
Jaa, kanske jag bara ska tillåta mig att njuta av livet lite grann nu. Eller åtminstone försöka.

Tjingeling och trevlig helg!

© Nilla Kjellsdotter

Publicerad av Nilla Kjellsdotter

Författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: